Nieuw: Betaal nu achteraf bij afleveren of betaal bij ophalen (in Aalsmeer)

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Voordeligste van de Benelux
Direct uit voorraad leverbaar
Meest realistische vlameffect
Gratis verzenden in de Benelux

Montage hulp: Een sfeerhaard ophangen

Inhoud

Een elektrische wandhaard geeft jouw interieur veel sfeer en gezelligheid. Droom jij van een prachtige sfeerhaard die je ophangt aan de muur? Heel begrijpelijk! Onze wandhaarden kan je op een stijlvolle manier verwerken op een muur. En wist je dat je heel gemakkelijk zelf de elektrische sfeerhaard ophangt? Lees hier meer over de wandmontage van een sfeerhaard.

Een elektrische wandhaard ophangen aan de muur

Het voordeel van een elektrische sfeerhaard is dat je hem in bijna elke ruimte kan ophangen. Je kiest dus voor een stijlvolle en praktische oplossing. Door voor een wandhaard te kiezen, wordt de haard een echte eyecatcher op de gekozen muur. Daarnaast kun je kiezen voor een elektrische haard met verwarming. Sfeervol en lekker warm! De plaatsing is niet ingewikkeld en je hebt er vervolgens jaren plezier van!

Waar je de sfeerhaard ophangen?

Kies voor installatie altijd eerst de optimale plek uit om jouw nieuwe sfeerhaard op te hangen. Een elektrische haard met wandmontage kan prima geplaatst worden in de woonkamer, slaapkamer, keuken of hal. Houd er wel rekening mee dat er stroom nodig is voor het inschakelen van de wandhaard. Plaats de haard liever niet op een plek met veel direct zonlicht. Bovendien is het belangrijk om de haard te plaatsen op een wand waar geen verstopte kabels in de knel kunnen komen.

Als al deze elementen kloppen, kan je bepalen waar je de sfeerhaard het liefst plaatst. Je kan de sfeerhaard plaatsen onder de tv, of netjes uitgelijnd onder een kunstwerk in de woon- of eetkamer. Ook een populaire keuze: plaats de elektrische wandhaard in de slaapkamer. Houd tot slot rekening met meubels, lampen en andere elementen in de ruimte. Zo zorg je dat de wandhaard het beste tot zijn recht komt.

Dit heb je nodig voor het ophangen van de sfeerhaard

Voor de montage van een elektrische wandhaard is een schoorsteen niet nodig. Dat maakt het kiezen van de gewenste ruimte extra eenvoudig. Ook zijn leidingen niet nodig. Uiteraard heeft een elektrische haard wel een stopcontact nodig. De sfeerhaard heeft namelijk een stekker die je eenmalig in het stopcontact steekt. Vervolgens schakel je de sfeerhaard aan en uit met behulp van een bijgeleverde afstandsbediening.

Aan de slag: De sfeerhaard ophangen in 3 stappen

Heb je de juiste ruimte en wand gekozen voor de sfeerhaard wandmontage? Dan kan je aan de slag met de montage. Het is belangrijk om de handleiding door te nemen voordat je begint aan de volgende stappen. Het kan namelijk voorkomen dat onderstaande omschrijving iets afwijkt van de handleiding van jouw specifieke sfeerhaard.

Stap 1: Controleren of alles werkt

Jouw wandhaard is geleverd, aan de slag! Controleer voordat je begint met de montage of de sfeerhaard geen beschadigingen heeft en of de haard daadwerkelijk werkt. Neem bij eventuele defecten contact met ons op.

Stap 2: Installeer de sfeerhaard wandmontage

Je hebt een wand in huis uitgekozen voor het plaatsen van jouw elektrische sfeerhaard. Bekijk de meegeleverde montage beugel die je aan de wand plaatst en teken de gekozen positie uit op de muur. Controleer ook van een afstandje of je de gekozen hoogte voor de plaatsing van de beugel goed vindt.

Als je tevreden bent, monteer je de beugel op de muur. Hanteer de handleiding voor de exacte stappen voor het plaatsen van de beugel. Hangt de beugel? Dan kan je de haard aan de beugel bevestigen. Doe dit altijd met twee personen.

Als alles naar tevredenheid hangt, maak je de elektrische sfeerhaard af met de eventuele accessoires en de meegeleverde glasplaat. Ook kan je de stekker in het stopcontact steken om de haard vervolgens aan te zetten met de afstandsbediening.

Stap 3: Stel de sfeerhaard in

De sfeerhaard hangt aan de muur, goed gedaan! Hanteer nu de handleiding om de haard naar smaak in te stellen met behulp van de afstandsbediening.

Veel plezier met jouw elektrische wandhaard!

Meer blogartikelen over elektrische sfeerhaarden lezen?