Nieuw: Betaal nu achteraf bij afleveren of betaal bij ophalen (in Aalsmeer)

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Voordeligste van de Benelux
Direct uit voorraad leverbaar
Meest realistische vlameffect
Gratis verzenden in de Benelux

Hoe hoog moet een sfeerhaard hangen?

Inhoud

Een elektrische sfeerhaard zorgt voor veel gezelligheid in huis. Het is echter wel belangrijk om de sfeerhaard op de juiste hoogte te plaatsen. Op deze manier kan je optimaal genieten van alle voordelen die een elektrische sfeerhaard brengt. In deze blog bespreken we verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van de ideale hoogte van jouw elektrische sfeerhaard.

Bepaal de plaats

Voordat je je nieuwe haard gaat installeren, is het uiteraard van belang om te bedenken waar je de nieuwe haard wilt plaatsen. Dit kan in elke ruimte, zoals de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer of hal. Elektrische haarden hebben stroom nodig om te kunnen functioneren, dus zorg ervoor dat er een stopcontact in de buurt is waarop je de haard kunt aansluiten. Installeer de elektrische haard daarnaast voor het beste resultaat niet in direct zonlicht.

Houd rekening met overige elementen

Bij het bepalen van de exacte plaats in de ruimte voor een elektrische sfeerhaard, is het essentieel om rekening te houden met diverse andere elementen die aanwezig zijn, zoals meubels, een televisie of schilderijen. Zorg dat de sfeerhaard mooi in lijn staat met de rest van de inrichting. Zo komt het strakke design van de sfeerhaard nog meer tot zijn recht. Een elektrische haard met verwarming geeft warmte af, waardoor het ook lekker kan zijn om op winterse dagen in de buurt van de sfeerhaard te kunnen zitten. Wil je de sfeerhaard onder een televisie plaatsen voor het echte cinewall effect? Lees onze blog Elektrische sfeerhaard onder de tv en ontdek waar je rekening mee moet houden. Daarnaast is het ook belangrijk om erop te letten dat bij de installatie geen verstopte kabels in de muur beschadigd raken.

De ideale hoogte

Voor een optimale weergave van het vlammenspel is de juiste hoogte van de inbouwhaard essentieel. Een gebruikelijke hoogte vanaf de onderzijde van de elektrische haard tot aan de vloer is 600 mm. Op deze hoogte heb je vanaf de bank of uit bed een mooi zicht op de vlammen. De ideale hoogte van de inbouwhaard kan echter per ruimte verschillen. Zo is het belangrijk om vanaf de gewenste plek op het vlammenspel te kijken, in plaats van omhoog. Hierdoor kan de ideale hoogte in de slaapkamer bijvoorbeeld wat hoger liggen dan in de woonkamer. Houd ook rekening met de minimale afstanden tot de zijkanten, vloer en plafond. Deze minimale afstanden kunnen per sfeerhaard verschillen en staan in de bijgeleverde handleidingen vermeld. Het is altijd belangrijk om deze handleiding voordat je begint met het monteren van de elektrische sfeerhaard goed door te lezen. Met deze richtlijnen kun je de perfecte hoogte van de haard bepalen en volop genieten van de warmte en sfeer die een elektrische sfeerhaard biedt.

Meer blogartikelen over elektrische sfeerhaarden lezen?

Tv-kast met sfeerhaard

Voor de enthousiaste vuurliefhebber die ook geniet van een hele avond televisie kijken, biedt een tv-kast met een elektrische haard de ideale oplossing. Hiermee wordt

Read More »

Bekijk onze modellen

Elektrische inbouw sfeerhaard Grande 106cm
Grande
Elektrische inbouw sfeerhaard Royal 183cm
Royal
Elektrische wand sfeerhaard Majestic 182cm
Majestic
Mayor