Nieuw: Betaal nu achteraf bij afleveren of betaal bij ophalen (in Aalsmeer)

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Voordeligste van de Benelux
Direct uit voorraad leverbaar
Meest realistische vlameffect
Gratis verzenden in de Benelux

Elektrische haard op of in haardplateau

Inhoud

Een elektrische haard op een haardplateau voegt niet alleen warmte en sfeer toe aan je interieur, maar creëert ook een opvallend middelpunt in elke ruimte. Met de combinatie van moderne technologie en een strak ontwerp, biedt een elektrische haard op een haardplateau talloze mogelijkheden om je huis gezelliger te maken. In dit artikel duiken we dieper in op de voordelen en mogelijkheden die een elektrische sfeerhaard op een haardplateau met zich meebrengt.

Wat is een haardplateau?

Een haardplateau is een modern, stijlvol en solide fundament waarop een haard rust. Je kunt ervoor kiezen om de haard direct in het plateau in te bouwen of er bovenop te plaatsen. Het plateau kan dezelfde grootte hebben als de haard, maar het kan ook groter zijn. Als je voor een groter haardplateau gaat, ontstaat er ruimte voor extra decoratie of bijvoorbeeld een televisie. Het plateau heeft niet alleen een praktische functie als stevige ondergrond voor de haard, maar het voegt ook een stijlvol element toe dat de haard naadloos laat opgaan in de kamer.

Typen haarden voor haardplateau

Een haardplateau biedt de perfecte basis voor verschillende soorten haarden, waaronder gashaarden, haardkachels en elektrische sfeerhaarden. Een elektrische sfeerhaard is de meest praktische keuze. Elektrische sfeerhaarden produceren namelijk niet allemaal warmte en hebben geen rookafvoer nodig. Hierdoor kan elk materiaal voor een haardplateau worden gebruikt. Hierdoor zijn er talloze mogelijkheden op het gebied van vormen, stijlen en afmetingen. Een elektrische haard op een haardplateau trekt gegarandeerd de aandacht als een opvallend pronkstuk in iedere woning. Wil jij een elektrische haard met verwarming, dan is inbouwen in een plateau voor vele materialen nog steeds mogelijk. 

Elektrische haard inbouwen met haardplateau

Het inbouwen van een elektrische haard op een haardplateau biedt talloze voordelen, vooral voor huizen zonder een bestaande rookgasafvoer. Elektrische haarden vereisen geen rookafvoerkanaal en produceren geen echte vlammen, waardoor ze veilig en schoon zijn. Met realistische vlammen bieden elektrische haarden de illusie van een authentieke haardervaring zonder de nadelen van traditionele haarden. De haardplateaus met sfeerhaard geven woonkamers een sfeervolle touch en nodigen uit om heerlijk te ontspannen.

Mogelijkheden met een plateau

Vroeger was een haard met schouw een populaire opstelling. Tegenwoordig zijn haardplateaus helemaal in trek. En dat begrijpen we helemaal. Haardplateaus zijn namelijk super veelzijdig. Je kunt ze laten maken van allerlei materialen en in verschillende vormen en maten. Zo kun je kiezen voor een haardplateau van natuursteen, hout, plaatmateriaal en zelfs leer of suède. Kies materiaal wat het beste bij je inrichting en persoonlijke stijl past. Zo past een haardplateau van hout goed in een landelijk interieur en een haardplateau in betonlook weer perfect in een industriële inrichting.

Personaliseren

Om je haardplateau helemaal eigen te maken, is personalisatie de sleutel. Je kunt verschillende functionele en decoratieve elementen toevoegen, zoals lades, klepkasten, plinten en opbergvakken. Lades en klepkasten zijn perfect om spullen zoals afstandsbedieningen, tijdschriften en andere voorwerpen op te bergen. Plinten zorgen voor een nette afwerking, waardoor je plateau er strak uitziet. En opbergvakken geven je de kans om je favoriete decoratieve items te showen. Kortom, door deze persoonlijke touch kun je jouw haardplateau helemaal aanpassen aan jouw wensen, zowel qua bruikbaarheid als stijl.

Andere haardmeubelen voor een stijlvol effect

Naast het haardplateau zijn er nog andere boeiende opties om een sfeerhaard in je interieur te integreren met een vleugje stijl. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische sfeerhaard als roomdivider, waarmee je niet alleen een warme sfeer creëert, maar ook verschillende ruimtes op een elegante manier afscheidt. Een cinewall met een sfeerhaard combineert entertainment en warmte op harmonieuze wijze, waardoor je het kijken van jouw favoriete serie kan combineren met een sfeervol vlammenspel. Of overweeg een TV-meubel met een ingebouwde haard, waarbij functionaliteit en sfeer naadloos samenkomen.

Meer blogartikelen over elektrische sfeerhaarden lezen?