Nieuw: Betaal nu achteraf bij afleveren of betaal bij ophalen (in Aalsmeer)

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Voordeligste van de Benelux
Direct uit voorraad leverbaar
Meest realistische vlameffect
Gratis verzenden in de Benelux

Onze tips voor een sfeervolle woonkamer

Inhoud
sfeervolle woonkamer met sfeerhaard

Een sfeervolle woonkamer zorgt voor veel gezelligheid. Daardoor heb je echt het gevoel dat je in een warm huis thuiskomt. Toch vinden veel mensen het lastig om hun woonkamer sfeervol in te richten. Daarom hebben wij een aantal tips voor je opgesteld om je wat inspiratie te geven over hoe je je woonkamer wat sfeervoller maakt met een paar kleine aanpassingen.

Dimbaar licht voor extra sfeer

Een eerste tip is om te kiezen voor meerdere lichtbronnen die je kunt dimmen. Zo stel je zelf in hoeveel licht je in je kamer wilt hebben. Door te werken met zacht licht, krijgt je woonkamer een warme uitstraling. Kies daarom ook voor lampjes met een warme ondertoon en niet voor lampen met wit licht. Dat brengt nog wat extra warmte en sfeer in je woonkamer. Denk ook aan verschillende lichtbronnen, zoals een dimbare wandlamp, een lampje in de hoek en wat spotjes aan het plafond. Zo voorkom je dat je donkere hoekjes krijgt in je woonkamer.

Ga voor een warme kleur op de muur

Om extra sfeer in je woonkamer te krijgen, is een warme kleur op de muur een goede eerste zet. Denk hierbij aan oranje, bruine of rode tinten. Maar ook een oudroze kleur geeft een gezellige uitstraling. En je hoeft natuurlijk niet heel je woonkamer oranje te maken; een muur geeft ook al een gewenst effect. Doe inspiratie op bij de bouwmarkt bij jou in de buurt. Daar liggen de kleurenkaartjes vaak van koel naar warm opgesteld.

Wil je meer dan alleen een nieuw kleurtje op de muur? Denk dan eens aan akoestische wandpanelen. Deze houten wandpanelen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en zorgen niet alleen voor meer sfeer, maar ook voor een verbetering van de akoestiek in de ruimte.

Haal een elektrische sfeerhaard in huis

Nog een tip is om een aantal mooie, wat grotere, accessoires in huis te halen die veel sfeer met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een grote lamp voor in de hoek. Ook een elektrische sfeerhaard brengt veel sfeer en gezelligheid in je huis. Deze hang je op aan de muur in jouw woonkamer of slaapkamer. Daarnaast kan je ook een echte eyecatcher maken van jouw sfeerhaard. Plaats deze onder je tv, creëer een echte cinewall of plaats deze roomdivider in de ruimte waar je maar wilt! Je hebt alleen een stopcontact nodig. Wist je dat we ook elektrische haard inbouw met verwarming hebben? Deze hebben een verwarmingselement, waardoor je op een duurzame manier je huis kunt verwarmen.

Wat is er sfeervoller dan een haardvuurtje in je woning? Een haardvuur is natuurlijk de grootste sfeermaker maar lang niet voor iedereen mogelijk. Als je kijkt naar duurzame alternatieve voor een openhaard staat de sfeerhaard bovenaan! Met een elektrische sfeerhaard geniet je zorgeloos van warmte en ambiance, zonder milieu-impact en met minimaal onderhoud. Twijfel je nog? Lees hier alle voor en nadelen van een openhaard versus sfeerhaard

Het verbruik van een elektrische sfeerhaard hangt vooral af van het energietarief van je provider. Een elektrische haard is een stuk beter voor het milieu dan een open haard. Dat komt doordat een elektrische haard geen schadelijke stoffen uitstoot. Dat is ook nog eens beter voor jouw eigen gezondheid! Het vlammenspel lijkt levensecht, waardoor hij zeker niet minder gezellig en sfeervol is dan een echte open haard.

Kies voor ronde vormen

Ronde vormen zorgen voor een huiselijke en gezellige sfeer. Waar vierkante en hoekige meubels er nog wel eens erg geordend uit kunnen zien, werkt dit tegenovergesteld met ronde vormen. Ga voor een ronde bank, ronde vazen en een rond kleed. Zorg ervoor dat alles in harmonie is met elkaar voor het beste effect.

Laat je persoonlijkheid terugkomen

Veel mensen kiezen ervoor om hun spullen achter een kastdeur te leggen. Dit ziet er immers opgeruimd en netjes uit. Dit hoeft echter helemaal niet. Laat zien wie je bent door wat persoonlijke items ten toon te stellen op een kast of in een open kast. De persoonlijkheid zorgt voor extra sfeer. Denk aan bijzondere souvenirs, gezellige familiefoto’s en kunstwerken die je mooi vindt.

Zo zie je dat je in een aantal simpele stappen je woonkamer een echte update geeft. Wil je meer weten over de elektrische sfeerhaarden? Neem dan vooral contact met ons op.

Bekijk onze sfeerhaard modellen

3 zijdige sfeerhaard met verwarming
Inbouw sfeerhaard met verwarming
Elektrische inbouw sfeerhaard Royal 128cm
Elektrische inbouw sfeerhaard
Wand sfeerhaard Majestic vlammenspel
Electrische wand sfeerhaard