Nieuw: Betaal nu achteraf bij afleveren of betaal bij ophalen (in Aalsmeer)

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Voordeligste van de Benelux
Direct uit voorraad leverbaar
Meest realistische vlameffect
Gratis verzenden in de Benelux

De voor- en nadelen van een elektrische sfeerhaard

Inhoud
Inbouw sfeerhaard Grande vlammenspel

Elektrische sfeerhaarden zijn een populaire vervanger van de traditionele open haard geworden. Ze bieden een hele reeks voordelen. Zo creëren ze een warme en gezellige sfeer in huis, zonder alle ongemakken van een echte open haard. Lees hier alle voor- en nadelen van een elektrische sfeerhaard.

Voordelen van een elektrische sfeerhaard

Aan een elektrische sfeerhaard kleven heel veel voordelen. Zo ben heb je bijvoorbeeld een ruime keuze uit verschillende modellen. Denk aan een driezijdige sfeerhaard, een inbouw sfeerhaard en een wand sfeerhaard.

Makkelijke installatie

Ten eerste is een sfeerhaard heel eenvoudig te installeren. Je hebt alleen maar een stopcontact nodig. Waar je bij een echte open haard een schoorsteen of ventilatiesysteem nodig hebt, is dit niet het geval bij een elektrische haard. Zo is het mogelijk om de open haard in zowel de slaapkamer als de woonkamer op te hangen.

Milieuvriendelijk

Daarnaast heb je geen last van rook of uitstoot. Aangezien elektrische sfeerhaarden geen echt vuur gebruiken, produceren te geen rook, dampen of schadelijke uitstoot. Dit maakt ze milieuvriendelijker en veiliger voor gebruik binnenshuis. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het schoonmaken van roet of het verwijderen van as. Daarom is een elektrische sfeerhaard een heel duurzaam alternatief voor de gewone open haard.

Veilig

Elektrische sfeerhaarden zijn bovendien over het algemeen veiliger dan traditionele haarden. Ze worden niet heet aan de buitenkant en hebben meestal ingebouwde veiligheidsfuncties, zoals oververhittingsbeveiliging en een automatische uitschakelfunctie. Dat maakt ze geschikt voor gezinnen met kinderen of huisdieren.

Eenvoudige bediening

Nog een voordeel is de makkelijke bediening. Elektrische sfeerhaarden bieden vaak verschillende bedieningsmogelijkheden. Denk aan een afstandsbediening of een bedieningspaneel. Hiermee kun je eenvoudig de temperatuur, vlamintensiteit en andere instellingen aanpassen. Zo kun je de haard helemaal naar je wensen instellen. Wist je dat er ook accessoires voor een sfeerhaard zijn? Daarmee kun je hem personaliseren en aanpassen naar de stijl van je huis.

Nadelen van een elektrische sfeerhaard

Beperkte warmte-output

In vergelijking met traditionele haarden leveren elektrische sfeerhaarden over het algemeen minder warmte-output. Hoewel ze vaak een ingebouwde verwarming hebben, is de warmte meestal niet voldoende om een hele ruimte te verwarmen. Wel kun je dit gebruiken als bijverwarming. Het is belangrijk om te onthouden dat de hoofdfunctie van een inbouw sfeerhaard met verwarming het creëren van sfeer is.

Afhankelijk van elektriciteit

Aangezien elektrische sfeerhaarden afhankelijk zijn van elektriciteit, betekent een stroomstoring dat de haard niet kan functioneren. Daarbij moet de haard in de buurt van een stopcontact hangen, zodat hij aangesloten kan worden.

Beleving

Ook de beleving is anders dan bij een echte open haard. Hoewel het vlammenspel heel erg in de buurt komt bij realistische vlammen, is het niet hetzelfde. Daarbij mis je ook de authentieke geur van een open haard bij een elektrische sfeerhaard.