Nieuw: Betaal nu achteraf bij afleveren of betaal bij ophalen (in Aalsmeer)

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Voordeligste van de Benelux
Direct uit voorraad leverbaar
Meest realistische vlameffect
Gratis verzenden in de Benelux

Led sfeerhaarden, een duurzaam alternatief voor de open haard

Inhoud
Sfeerhaard Concurrent inbouw sfeerhaard vlammenspel geel

LED sfeerhaarden, een duurzaam alternatief voor de open haard

Een beetje extra sfeer in je interieur kan zeker geen kwaad! Af en toe is het tijd om een frisse look aan je huis te geven. Als je op zoek bent naar een echte eyecatcher voor in je woon- of slaapkamer, is een open haard hier heel geschikt voor. Deze brengt direct een gezellige sfeer met zich mee. Er kleven echter wel een aantal nadelen aan het aanschaffen van een echte open haard. Daarom is het een betere keuze om eens naar een elektrische LED sfeerhaard te kijken. Waarom? Dat leggen we je uit!

Houtkachels zijn niet goed voor milieu

Wat is er nu fijner dat met je gezin ‘s avonds op de bank bij de open haard te zitten? Toch is een echte open haard niet meer passend bij de tijd van nu. Duurzaamheid en het milieu beginnen de laatste jaren een flinke rol te spelen in onze dagelijkse bezigheden en daar past een houtkachel niet meer bij. De uitstoot van een open haard is namelijk alles behalve goed voor het milieu. Uit onderzoeken blijkt zelfs dat houtkachels een van de grootste bronnen van fijnstof uitstoot zijn. Dat betekent dat ze zelfs schadelijker zijn dan dieselauto’s!

Gaskachels worden duur in gebruik

Een veel gebruikt alternatief voor de open haard is de gaskachel. Echter, met de steeds maar stijgende gasprijzen is een gaskachel ook geen goede vervanger voor de houtkachel. Daarnaast is er in veel nieuwbouwwoningen, en ook steeds meer in bestaande woningen geen gasaansluiting aanwezig. Een gashaard is daarom geen toekomst bestendig alternatief voor de open haard.  

Elektrische LED sfeerhaard als vervanger

Gelukkig is er een duurzaam alternatief voor als je toch heel graag een open haard in je interieur wilt hebben. Een elektrische LED sfeerhaard doet niet onder voor een echte haard, maar is wel een stuk duurzamer. Dit type sfeerhaard stoot geen vuile stoffen uit. Daarnaast heeft een elektrische sfeerhaard een laag energieverbruik. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Veiligheid van een elektrische haard

Naast dat de LED sfeerhaard een duurzame vervanger is van de originele houtkachel, is het ook een hele veilige optie. Er is namelijk geen sprake van echt vuur, wat het brandgevaar direct wegneemt. Ook spelende kinderen of huisdieren ervaren geen gevaar wanneer ze dicht bij de LED haard zijn. De haard wordt namelijk niet warm; niemand kan zich er per ongeluk aan verbranden.

Veelzijdigheid van de elektrische sfeerhaard

Een elektrische sfeerhaard is erg veelzijdig. Zo kan je de sfeerhaard in vrijwel elke ruimte van je woning plaatsen, zonder ingrijpende verbouwingen. Voor het gebruik van een elektrische sfeerhaard is namelijk geen rookkanaal nodig, enkel een stopcontact of netstroomaansluiting. 

Evenveel sfeer als een echte haard!

Bij de aanschaf van een elektrische LED sfeerhaard hoef je echt niet bang te zijn dat deze minder sfeervol is dan een echte haard, integendeel! De elektrische vlammen zijn niet van echt te onderscheiden en het geluid van knisperend haardvuur geeft hetzelfde gevoel als een echte haard. Toch is een elektrische sfeerhaard een stuk duurzamer, goedkoper en veiliger dan een echte open haard. Daarbij komen ze in veel verschillende types, vormen en maten waardoor er altijd wel eentje bij zit die goed past in jouw interieur.

Heb je nog vragen over een elektrische LED sfeerhaard? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag!

Tv-kast met sfeerhaard

Voor de enthousiaste vuurliefhebber die ook geniet van een hele avond televisie kijken, biedt een tv-kast met een elektrische haard de ideale oplossing. Hiermee wordt

Read More »