Nieuw: Betaal nu achteraf bij afleveren of betaal bij ophalen (in Aalsmeer)

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Voordeligste van de Benelux
Direct uit voorraad leverbaar
Meest realistische vlameffect
Gratis verzenden in de Benelux

Hoe werkt een elektrische haard?

Inhoud
Elektrische inbouw sfeerhaard Grande 152cm

Een vraag die ons dikwijls bereikt, is hoe de techniek van een elektrische sfeerhaard nou precies in elkaar zit. Het leek ons goed om het even op een rijtje te zetten in deze blogpost, zodat je het altijd nog eens na kunt lezen.

De technologie achter de werking is zeer modern en energiezuinig door het gebruik van ledlampen. Toch stamt het basisidee van het spiegelen van het vlammenspel uit begin vorige eeuw. Door spiegels te gebruiken, ontstaat een veel realistischer vlammenspel en dat is wat het succes van de elektrische sfeerhaard voor een groot deel bepaalt.

Hoe werkt een elektrische open haard?

Een elektrische open haard werkt met ledverlichting. De ledlampen zijn verantwoordelijk voor de vlammen. Met de afstandsbediening regel je het geluid en de hoogte van de vlammen.De meeste mensen kopen een elektrische sfeerkachel puur voor de sfeer. Doordat er geen warmte-element op zit, is de haard een stuk energiezuiniger. Tel daar het bedieningsgemak bij op. De stekker in het stopcontact en je hebt sfeer in huis.

Energiezuinige sfeerhaard dankzij de led-technologie

Alle sfeerhaarden van Sfeerhaardconcurrent.nl zijn voorzien van led-vlammen. Daardoor is het stroomverbruik laag, blijft zowel de binnen- als de buitenkant op kamertemperatuur en gaat de sfeerhaard langer mee.

Wat is Led?

De afkorting LED staat voor ‘Led Emitting Diode.’ Vrij vertaald betekent dat zoiets als ‘licht afgevende diode.’ Led bestaat uit een chip en uit een driver die de chip aanstuurt. Led is dus een diode die licht afgeeft. Daarnaast beschikt hij over een stukje halfgeleider waar stroom doorheen gaat.

Hoeveel verbruikt een Led sfeerhaard?

Als je het wilt omrekenen om de besparing uit te rekenen kun je ervan uitgaan dat een led van 3 Watt gelijk staat aan een gloeilamp van 50 Watt. Op de verpakking van de lampen wordt overigens niet alleen meer de Wattage weergegeven maar ook de hoeveelheid Lumen. Je kunt beide grootheden niet echt vergelijken. Lumen geeft de lichtsterkte aan en Watt de hoeveelheid energie dat de lamp verbruikt. Vergeet niet ook nog de levensduur van een led mee te nemen in je berekening. Die is zo veel langer is dan die van bijvoorbeeld halogeen.

Zijn verschillende kleuren vlammen mogelijk?

Led wordt steeds populairder en krijgt ook steeds meer mogelijkheden. Het aantal soorten leds neemt toe, waardoor de fabrikant makkelijker kleuren kan mengen en zo kleuren kan toevoegen aan het groeiende palet. De elektrische sfeerhaarden in ons assortiment beschikken over de mogelijkheid de kleur van de vlam aan te passen. Rood, oranje en blauw zijn de standaard kleuren. Ook schaduweffecten, de hoogte en de intensiteit is te regelen met de bijgeleverde afstandsbediening.

Hoe krijgen ze die vlammen zo realistisch?

Elektrische haarden bieden een steeds authentieker uitziend vlammenspel. Doordat er veel vraag is naar het product, wordt er tijd en energie gestoken in het verbeteren ervan. Dat heeft verschillende technieken opgeleverd die goed werken. Methodes met hologram, LCD, video en led-verlichting geven een realistisch vuurbeeld.

De meeste led-haarden creëren een lichtspel dat geprojecteerd wordt tegen de achterwand van de haard. Door het gebruik van spiegeltjes ontstaat er een boeiend en dynamisch vuurbeeld. Echt nauwelijks nog van echt te onderscheiden! Deze techniek is al behoorlijk oud. John Berry, een Engelse uitvinder in het begin van de twintigste eeuw, bedacht al een elektrische openhaard. Zijn techniek van draaiende assen en spiegels is eigenlijk nog altijd de basis van de huidige, geavanceerde sfeerhaarden.

Het knisperende geluid van een sfeerhaard

Waar je bij sommige sfeerhaarden een aparte module nodig hebt om te genieten van een knisperend haardvuur, zijn de sfeerhaarden van de Sfeerhaardenconcurrent standaard voorzien van een ingebouwde geluidsmodule. Het voordeel hiervan is dat je geen losse module of speakers nodig hebt. Alles is netjes weggewerkt in de sfeerhaard. Het is heerlijk relaxen bij het geluid van knappend haardhout. Om deze volgende stap in de complete vuur beleving te maken, hoef je het geluid alleen maar aan te zetten met je afstandsbediening.

Meer vragen over de werking van een sfeerhaard?

Heeft u verdere vragen over de werking van onze elektrische sfeerhaarden, dan verwijzen we naar onze helpdesk. Daar word je altijd vriendelijk en deskundig te woord gestaan.

Onze verregaande service bestaat vervolgens uit:

  • gratis verzending
  • 30 dagen bedenktijd
  • razendsnelle bezorging.

Koop uw elektrische sfeerhaard bij de goedkoopste van de Benelux!